Tygodniowy jadłospis

14 wrzesień 2020

                       Jadłospis od 20.09 do 24.09.2021

 

20.09.2021

Poniedziałek

WAGA g

KALORIE

ALERGENY

Krem brokułowy z grzankami

300

170

Gluten,

Jajko w sosie koperkowym

100

100

Prod. mleczne

Ziemniaki

200

158

Prod. mleczne

Sur. Z kapusty pekińskiej

100

55

Kompot

200

77

 

 

21.09.2021

Wtorek

WAGA g

KALORIE

ALERGENY

Krupnik

300

276

Seler, gluten

Racuchy

150

170

Gluten, jaja, prod. mleczne

Kompot

200

77

 

 

22.09.2021

Środa

WAGA g

KALORIE

ALERGENY

Pomidorowa z makaronem

300

250

Gluten, seler, prod. mleczne

Gulasz wieprzowy

120

160

Gluten

Kasza jęczmienna

150

200

Gluten

Ogórek kiszony

100

60

Kompot

200

77

 

 

23.09.2021

Czwartek

WAGA g

KALORIE

ALERGENY

Jarzynowa z ziemniakami

300

115

Seler, gluten, prod. mleczne

Makaron z kurczakiem i szpinakiem

200

450

Prod. mleczne, gluten

Kompot

200

77

24.09.2021

Piątek

WAGA g

KALORIE

ALERGENY

Rosół z makaronem

300

450

Gluten, seler

Paluszki rybne

100

170

Gluten

Ziemniaki

200

158

Prod. mleczne

Sur. Z kapusty kiszonej

100

50

Kompot

200

77

Wykonawca:                                                                                     Dyrekcja:

Dokładny skład produktów u wykonawcy.

Posiłki przygotowywane zgodnie z Rozporządzeniem ministra zdrowia z dnia 1 wrzesnia 2016r. Ustawa o bezpieczeństwie żywności i żywienia. Posiłki o ograniczonej zawartości cukru, tłuszczu oraz sól o obniżonej zawartości sodu.

Używane produkty do przygotowywania posiłku mogą zawierać śladowe ilości alergenów.