Tygodniowy jadłospis

14 wrzesień 2020

Jadłospis od 16.05 do 20.05.2022

16.05.2022

Poniedziałek

WAGA g

KALORIE

ALERGENY

 
 

Barszcz czer.

300

140

Seler, prod. mleczne

 
 

Makaron z serem i cynamonem

150

170

Gluten, prod. mleczne

 
 

Kompot

200

77

   

17.05.2022

Wtorek

WAGA g

KALORIE

ALERGENY

 
 

Zupa ogórkowa

300

200

Seler, prod. mleczne

 
 

Gulasz wieprzowy

120

160

Gluten

 
 

Kasza jęczmienna

150

200

Gluten

 
 

Sur z kiszonej kapusty

100

55

   
 

Kompot

200

77

   

18.05.2022

Środa

WAGA g

KALORIE

ALERGENY

 
 

Koperkowa

300

210

Gluten, seler, prod. mleczne

 
 

Racuchy z jabłkiem

150

170

Gluten, jaja, prod. mleczne

 
 

Kompot

200

77

   

19.05.2022

Czwartek

WAGA g

KALORIE

ALERGENY

 
 

Krupnik

300

276

Seler, gluten

 
 

Filet z kurczaka panierowany

120

150

Jaja,

 
 

Ziemniaki

200

158

Prod. mleczne

 
 

Sur. Z młodej kapusty z marchewką

100

55

   
 

Kompot

200

77

   

20.05.2022

Piątek

WAGA g

KALORIE

ALERGENY

 
 

Pieczarkowa

300

200

Gluten, seler, prod. mleczne, jaja

 
 

Paluszki rybne

100

170

Gluten

 
 

Ziemniaki

200

158

Prod. mleczne

 
 

Sur. Z kiszonej kapusty

100

55

   
 

Kompot

200

77

   

Wykonawca: Dyrekcja:

Dokładny skład produktów u wykonawcy.

Posiłki przygotowywane zgodnie z Rozporządzeniem ministra zdrowia z dnia 1 wrzesnia 2016r. Ustawa o bezpieczeństwie żywności i żywienia. Posiłki o ograniczonej zawartości cukru, tłuszczu oraz sól o obniżonej zawartości sodu.

Używane produkty do przygotowywania posiłku mogą zawierać śladowe ilości alergenów.