Jadłospis od 09.05 do 13.05.2022
9.05.2022 |
Poniedziałek |
WAGA g |
KALORIE |
ALERGENY |
|
Jarzynowa z ziemniakami |
300 |
150 |
Seler, gluten, |
||
Makaron z sosem truskawkowym |
150 |
170 |
Gluten, prod. mleczne |
||
Kompot |
200 |
77 |
10.05.2022 |
Wtorek |
WAGA g |
KALORIE |
ALERGENY |
|
Pomidorowa z makaronem |
300 |
250 |
Gluten, seler, prod. mleczne |
||
Kotlety drobiowe siekane |
120 |
160 |
Gluten, jaja |
||
Ryż |
150 |
170 |
Jaja, gluten |
||
Sur. pekińska |
100 |
55 |
|||
Kompot |
200 |
77 |
11.05.2022 |
Środa |
WAGA g |
KALORIE |
ALERGENY |
|
Zalewajka |
300 |
390 |
Seler, gluten |
||
Naleśniki z serem |
200 |
400 |
Gluten, jaja, prod. mleczne |
||
Kompot |
200 |
77 |
12.05.2022 |
Czwartek |
WAGA g |
KALORIE |
ALERGENY |
|
Kalafiorowa |
300 |
189 |
seler |
||
Kotlet mielony |
125 |
260 |
Gluten, jaja |
||
Ziemniaki |
200 |
158 |
Prod. mleczne |
||
Buraki |
100 |
55 |
|||
Kompot |
200 |
77 |
13.05.2022 |
Piątek |
WAGA g |
KALORIE |
ALERGENY |
|
Grochówka z ziemniakami |
300 |
147 |
Gluten, seler |
||
Spaghetti |
200 |
210 |
Gluten, jaja |
||
Kompot |
200 |
77 |
Wykonawca: Dyrekcja:
Dokładny skład produktów u wykonawcy.
Posiłki przygotowywane zgodnie z Rozporządzeniem ministra zdrowia z dnia 1 wrzesnia 2016r. Ustawa o bezpieczeństwie żywności i żywienia. Posiłki o ograniczonej zawartości cukru, tłuszczu oraz sól o obniżonej zawartości sodu.
Używane produkty do przygotowywania posiłku mogą zawierać śladowe ilości alergenów.