Jadłospis od 16.05 do 20.05.2022
16.05.2022 |
Poniedziałek |
WAGA g |
KALORIE |
ALERGENY |
|
Barszcz czer. |
300 |
140 |
Seler, prod. mleczne |
||
Makaron z serem i cynamonem |
150 |
170 |
Gluten, prod. mleczne |
||
Kompot |
200 |
77 |
17.05.2022 |
Wtorek |
WAGA g |
KALORIE |
ALERGENY |
|
Zupa ogórkowa |
300 |
200 |
Seler, prod. mleczne |
||
Gulasz wieprzowy |
120 |
160 |
Gluten |
||
Kasza jęczmienna |
150 |
200 |
Gluten |
||
Sur z kiszonej kapusty |
100 |
55 |
|||
Kompot |
200 |
77 |
18.05.2022 |
Środa |
WAGA g |
KALORIE |
ALERGENY |
|
Koperkowa |
300 |
210 |
Gluten, seler, prod. mleczne |
||
Racuchy z jabłkiem |
150 |
170 |
Gluten, jaja, prod. mleczne |
||
Kompot |
200 |
77 |
19.05.2022 |
Czwartek |
WAGA g |
KALORIE |
ALERGENY |
|
Krupnik |
300 |
276 |
Seler, gluten |
||
Filet z kurczaka panierowany |
120 |
150 |
Jaja, |
||
Ziemniaki |
200 |
158 |
Prod. mleczne |
||
Sur. Z młodej kapusty z marchewką |
100 |
55 |
|||
Kompot |
200 |
77 |
20.05.2022 |
Piątek |
WAGA g |
KALORIE |
ALERGENY |
|
Pieczarkowa |
300 |
200 |
Gluten, seler, prod. mleczne, jaja |
||
Paluszki rybne |
100 |
170 |
Gluten |
||
Ziemniaki |
200 |
158 |
Prod. mleczne |
||
Sur. Z kiszonej kapusty |
100 |
55 |
|||
Kompot |
200 |
77 |
Wykonawca: Dyrekcja:
Dokładny skład produktów u wykonawcy.
Posiłki przygotowywane zgodnie z Rozporządzeniem ministra zdrowia z dnia 1 wrzesnia 2016r. Ustawa o bezpieczeństwie żywności i żywienia. Posiłki o ograniczonej zawartości cukru, tłuszczu oraz sól o obniżonej zawartości sodu.
Używane produkty do przygotowywania posiłku mogą zawierać śladowe ilości alergenów.