Jadłospis od 22.02 do 26.02.2021
22.02.2021 |
Poniedziałek |
WAGA g |
KALORIE |
ALERGENY |
|
Kalafiorowa z ziemniakami |
300 |
169 |
Seler, prod. mleczne |
||
Ryż z jabłkiem i cynamonem |
200 |
250 |
Prod. mleczne |
||
Kompot |
200 |
77 |
23.02.2021 |
Wtorek |
WAGA g |
KALORIE |
ALERGENY |
|
Pomidorowa z makaronem |
300 |
250 |
Gluten, Seler, prod. mleczne |
||
Schabowy |
100 |
230 |
Jaja, Gluten |
||
Ziemniaki |
200 |
150 |
Prod. mleczne |
||
Sur. Z białej kapusty |
110 |
60 |
|||
Kompot |
200 |
77 |
24.02.2021 |
Środa |
WAGA g |
KALORIE |
ALERGENY |
|
Krupnik |
300 |
276 |
Seler, Gluten |
||
Naleśniki z serem |
260 |
455 |
Jaja, prod. mleczne |
||
Kompot |
200 |
77 |
25.02.2021 |
Czwartek |
WAGA g |
KALORIE |
ALERGENY |
Jarzynowa |
300 |
115 |
Seler, gluten, prod. mleczne |
|
Gulasz wieprzowy |
120 |
160 |
gluten |
|
Kasza jęczmienna |
150 |
400 |
Gluten |
|
Ogórek kiszony |
100 |
60 |
||
Kompot |
200 |
77 |
26.02.2021 |
Piątek |
WAGA g |
KALORIE |
ALERGENY |
Pieczarkowa z makaronem |
300 |
110 |
Seler, prod. mleczne, gluten |
|
Kotlet rybny |
110 |
170 |
Gluten, jaja |
|
Ziemniaki |
200 |
158 |
Prod. mleczne |
|
Sur. Z kiszonej kapusty |
100 |
62 |
||
Kompot |
200 |
77 |
Wykonawca: Dyrekcja:
Dokładny skład produktów u wykonawcy.
Posiłki przygotowywane zgodnie z Rozporządzeniem ministra zdrowia z dnia 1 wrzesnia 2016r. Ustawa o bezpieczeństwie żywności i żywienia. Posiłki o ograniczonej zawartości cukru, tłuszczu oraz sól o obniżonej zawartości sodu.
Używane produkty do przygotowywania posiłku mogą zawierać śladowe ilości alergenów.