Tygodniowy jadłospis

                       Jadłospis od 10.19 do 10.23.2020

 

19.10.2020

Poniedziałek

WAGA g

KALORIE

ALERGENY

Zalewajka

300

390

Seler, Gluten

Makaron z serem

150

170

Gluten, prod. mleczne

Kompot

200

77

 

20.10.2020

Wtorek

WAGA g

KALORIE

ALERGENY

Pomidorowa z makaronem

300

250

Gluten, seler, prod. mleczne

Kotlet drobiowy

200

400

Gluten, jaja

Ziemniaki

200

158

Prod. mleczne

Sur. z  marchwi

100

60

Kompot

200

77

 

21.10.2020

Środa

WAGA g

KALORIE

ALERGENY

Zupa serowa z grzankami

300

110

Seler, prod. mleczne, gluten

Spaghetti

210

200

Gluten, jaja

Kompot

200

77

 

22.10.2020

Czwartek

WAGA g

KALORIE

ALERGENY

Grochowa z ziemniakami

300

147

Gluten, seler

Gulasz wieprzowy

150

294

Gluten

Kasza

150

164

Gluten

Ogórek kiszony

110

55

Kompot

200

77

23.10.2020

Piątek

WAGA g

KALORIE

ALERGENY

Jarzynowa z ziemniakami

300

115

Seler, gluten, prod. mleczne

Racuchy z jabłkiem

100

250

Gluten, prod. mleczne

Kompot

200

77

Wykonawca:                                                                                     Dyrekcja:

Dokładny skład produktów u wykonawcy.

Posiłki przygotowywane zgodnie z Rozporządzeniem ministra zdrowia z dnia 1 wrzesnia 2016r. Ustawa o bezpieczeństwie żywności i żywienia. Posiłki o ograniczonej zawartości cukru, tłuszczu oraz sól o obniżonej zawartości sodu.

Używane produkty do przygotowywania posiłku mogą zawierać śladowe ilości alergenów.